Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

bad mom.

Argh. Tänään nelivuotisneuvola. Demonstroin kuvaan tämänpäivän tuotoksen. Neuvolantäti oli mukava (uusi täti ekaa kertaa), mutta kyllä se masensi. Kävimme siippani kanssa kehityskeskustelun kun tuli käynnistä hieman kehno olo. Kaikki oli hyvin, mutta. En ole kauhean aktiivinen äiti, sellainen joka opettaa koko ajan jotain. Etenkin kun Lebun keskittymiskyky on nolla. ”Piirrä mallista” ja ”leikkaa saksilla” -tehtävät olivat hieman hakusessa. Leevi myös laski tänään ”yksi, kaksi, neljä”. :D Tavallaan naurattaa, mutta aika-ajoin iskee huono omatunto. Saksilla Leevi on leikannut ainoastaan tarhassa, en edes tajunnut että sitä testataan neuvolassa. Samoin mallista piirtämistä ollaan kokeiltu kaksi kertaa ja kun Lebua ei kiinnosta niin en ole pakottanut. Musta Leevi on perinteinen poika joka riehuu, rehaa ja leikkii autoilla. Olen ajatellut että lukemiset, laskemiset ja muut tälläiset opitaan sitten koulussa. Kieltämättä nyt on kurja olo ja pitänee ostaa karttakeppi kotiin oppitunteja varten. :D Samoin huono omatunto iskee kirjojen lukemisesta. Pikkuherra kun jaksaa kuunnella todella harvoin, hän etenee mielummin omaa tahtia kirjojen kanssa (yksi kirja minuutissa). Äitini usein sanoo ”lue lue. pakotat kuuntelemaan”. Ei ole huvittanut väkisin lukea, mutta kai sitäkin pitäisi alkaa useammin tekemään.. Möyh.

Joudumme siis menemään uudelleen kuukauden päästä. Yskän takia kuulotesti epäonnistui, Leevi oli muutenkin kiukkuisella päällä joten tehtävät ”laita punainen kynä tuolin alle” saivat Leeviltä vastaukseksii ”miksi?” ”en mä jaksa.” Koko perhe nukkuis mielellään aina vaan, joten en myöskään ikinä enää ota neuvola-aikaa puoli kahdeksaksi. :)

Jaahas. Pitänee lähteä treenaamaan neliön piirtämistä. Prkl.

0

7 vastausta artikkeliin “bad mom.”

 1. Anonymous sanoo:

  Häntä pystyyn!!!! Lapsi ei tarvitse vanhemmiltaan koulutusta ja opetusta vaan kasvatusta ja läsnäoloa. Nuo neuvolan testit on ihan huuhaata ja tarhatäditkin sanovat laittavansa lapset leikkaamaan saksilla vain siksi että sitä testataan neuvolassa. Lukeminen on kyllä varmasti tärkeää, mutta sitäkin voi tehdä monella tavalla ja vaikka vain kuvista keskustelemalla. Älä piiskaa itseäsi.

  t. Veera

 2. kaisu sanoo:

  totta. justiin keskustelin anopin kanssa joka oli sitä mieltä että neuvolassa ei taida käydä koskaan täydellistä lasta. :) aina on jottain vikaa.

  leevi kasvoi todella paljon muutaman kuukauden iässä ja neuvolantäti sanoi että painonnousu on liian suurta, että sen pitää nyt loppua. mulla oli eka lapsi sylissä joka huusi 24/7, minähän syötin sitä koska silloin se oli hiljaa. no sitten sanottiin että se on liian iso. kaikki pällisteli ja ihmetteli neuvolantädin julmaa tuomiota. (lisäksi vielä se, että kukaan ei ollut mistään suunnalta infonnut mua että kuinka paljon on sopiva määrä maitoa päivässä, plus imettämällä sitä on vähän vaikea mitata.) onneksi meillä oli lääkäriaika viikon kuluttua ja kysyin lääkäriltä asiasta. hän haukkoi ilmaa ja sanoi että jokainen syö sen mitä syö! kirjoitti neuvolavihkoon tädin ”liian läski lapsi” kirjoituksen perään, että aivan normaalia kasvua ja normaalia painonkehitystä. eipä puhunut neuvolantäti mitään sen jälkeen. :) ja niinhän se paino tasaantui vuoden ikäisenä. :)

  että juu-u. kaikenmoista.

 3. Suketus sanoo:

  Minähän en lapsista ja niiden kasvatuksesta mitään sattuneesta syystä tiedä, joten ihan mutua tässä heittelen, mutta luulisi tosiaan noiden neuvolajuttujen olevan aika ongelmallisia jo ihan siitäkin syystä, että kaikenmaailman kasvukäyrät yms. ovat keskiarvoja ja keskimääriä, eivätkä siinä mielessä vastaa todellisuutta vaan nimenomaan todellisuuden keskimääräisyyttä. Eihän kukaan kasva täydellisesti minkään hiton kasvukäyrän mukaan! Vasta oli uutisissakin siitä, että Suomessa pojat kasvavat nykyään huomattavasti nopeammin ja isommiksikin jopa (muistaakseni), mutta kasvukäyriä ei ole muistettu päivittää ajan tasalle. Hah. Ja eihän lapset mitään sirkuseläimiä ole: jos täti neuvolassa käskee tekemään jotain urpoa, niin minusta se kertoo vaan lapsen terveestä kriittisyydestä, jos sitä ei huvita totella. ;) (Eihän ne sirkuseläimetkään tee temppujaan, ellei niitä palkita tai piiskata).

  Mut joo, lapsettomana ihmisenä nää nyt oli tällasia heittoja vaan. Tsemppiä äitiyteen, olet varmasti maailman paras äiti Leeville, vaikket jaksaisi neliöitä piirrättää :D

 4. kaisu sanoo:

  toivotaan näin! :D

 5. Amelia sanoo:

  meillä viisi skidiä, kaikki tyttöjä. Neuvolatädeistä ollaan selvitty hyvin, ehkä meille on osunut asiallinen täti, ja tietysti tyttöjen ja poikien välillä on eroja, pojat toimii eikä tuskartele (lue askartele), tytöt nyhertää ja värittää, se ”villein ja poikamaisinkin” tyttö on kuitenkin tyttö, joka nysvää..
  Älä hermostu äläkä masennu, minäkin kuulun siihen lajityyppiin äitejä, jotka ei askartele tai pahemmin leiki barbi- tms. leikkejä. Minä olen ja lapset saa leikkiä.
  Kuten joku sanoikin, neuvolassa kaikki pahimmat painajaiset käy toteen ja lapsi taatusti päättää olla hankala, ja on silti ihan varmasti aivan tavallinen nelivuotias.

 6. Minna sanoo:

  Joo, olen ihaa samaa mieltä Amelian kanssa, lasten työ on leikkiminen ja äidillä on omat ”työt”.

 7. Ballohedi sanoo:

  meillä mittään tollasta testattu 4v neuvolassa.onneksi.meillä ei osata leikata saksilla (koska mä en anna sen leikata), ei osaa sanoo ärrää eikä osaa edes palloa piirtää.aevan sama sanon minä.neuvolat on perseestä.ugh. :P