Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

KERAMIIKKAA – omin käsin

Olen edelleenkin aivan kohtuuttoman huono keramiikassa. Heti alussa totesin, että minulla ei riitä kärsivällisyyttä tehdä sileitä ja symmetrisiä töitä. Olen hyväksynyt sen, mutta toisaalta minua ärsytti hyväksyä se. Haluaisin olla parempi, oppia enemmän ja tehdä upeampia juttuja.

Tunneilla kuitenkin turvaudun toistamaan samoja muotoja ja asioita, suurin osa töistä lentää roskiin lasituksen jälkeen ja koska prosessi sinne asti on pitkä, harrastus tuntuu toisinaan melko epäantoisalta. Silti tilaan ohjaajalta savikönttejä toistensa perään ja jo nyt tuumailen, että jos sitä vielä ensi syksynä sitten kuitenkin jatkaisi harrastusta.

Keramiikka vaatisi hieman enemmän suunnitelmallisuutta, tekoa tarpeeseen ja pitkäjänteisyyttä. Toisaalta hyväksymisen myötä päätin, että teen omaa jälkeä. Epätasaisuus olkoon tavaramerkkini. Korostakaamme sitä mitä ei voi piilottaa! Ehkä en edes haluaisi tehdä tasaisen tylsää laatua.

Näistä astioista meillä syödään. Pilkkusavi tulee ihanasti esiin valkoisen lasitteen jälkeen. Monimuotoiset muodot sopivat meille, uniikki sopii minulle. Ärsyttävä ja pirullisen ihana harrastus tullut valittua!

8

4 vastausta artikkeliin “KERAMIIKKAA – omin käsin”

 1. riitta korpela sanoo:

  Moikka,Nämä muistuttavat Leena Kouhian saviastioita joita olenkin hankkinut kotiin.Ovat kyllä kauniita myös nämäkin.Maltti on valttia tiedän Äidistäni joka on tehnyt keramiikka töitä jo vuosikymmeniä.Täyttyykin kaivaa Hänen tekemät savilautaset esiin ja ottaa käyttöön nekin.Tsemppiä vaan.

  • kaisu sanoo:

   Juu, multakin löytyy Raaka Rån kuppoja. Pilkkusavi on kyllä antoisaa työstää, kun se pelastaa rupuisetkin kupit. :D

 2. Nanna sanoo:

  Mitä…..nämähän on ihania ja rosoisia. Tällaisiahan joutuu ostamaan isolla rahalla jos ei ole noin taitava keramiikka taiteilija kuin sinä. Et niis…..Nauti niistä naikkonen. Mahtavia ovat!!! Pitääkös niitä sitten käsin pesellä?