Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

KÖÖKKI – KLASSINEN PATALEIPÄ

Köökistä kajahtaa klassinen brödde!

Olen kirjoittanut pataleivästä täällä parikin kertaa aiemmin ja tuunannut reseptiä hitusen. Nyt kuitenkin teimme melkein VEGE! -kirjan ohjeen mukaan. Vaihdoimme vain ruisjauhot spelttiin, koska niitä oli edelleen kaapissa.

Pataleipä on meillä aina viikonlopun juttu, teen taikinan perjantaina tai lauantaina ja annan sen muhia seuraavaan aamuun. Sitten vain paistellaan pötkylä. Leipä onnistuu joka kerta, mutta maku oli tällä kertaa ehkä hieman liian sämpyläinen. Kuori oli ihanan rapsakka ja olenkin säilyttänyt leipää nyt liinan alla, ettei jättisämpylämme nesteydy liiaksi. Pataleipä onkin ehdottomasti yhden päivän juttu, parhaimmillaan heti lämpimänä ja pitkin päivää mutusteltuna runsaan voin ja kenties juuston kera.

Pataleivän kanssa voi toki etsiä omaa suuntaa ja kehittää reseptiä. Suola on tärkeää ja samoin jauho jota käytät. Vehnäjauhosta nyt tulee tietynlainen leipä ja juuri vehnäjauhosta tehty leipä tuo sämpyläisen maun, rakenteen ja säilyvyyden.

Haluaisin kovasti leipoa juuresta leipää ja toissa viikon Helsingin Sanomien Ruokatorstain innoittamana saatan jopa ryhtyä tuumasta toimeen. Luulen, että sen jälkeen pataleivän leipominen jää historiaan.

 

 

5

Kommentit on suljettu.