Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

PHILOMENA LEE

Kuvankaappaus 2014-6-26 kello 23.25.34

Philomena Lee on pitänyt sisällään suurta salaisuutta viisikymmentä vuotta. Katolinen tyttö joka tuli raskaaksi hylättiin nunnaluostariin jossa hän synnytti poikansa ilman lääkärin apua, koska se oli rangaistus synnistä. Philomena teki muiden saman kohtalon omaavien tyttöjen kanssa neljän vuoden ajan seitsemän päivää viikossa töitä luostarille jotta sai maksettua takaisin häpeän velan. Tytöt näkivät lapsiaan tunnin päivässä ja eräänä päivänä auto nouti kolmevuotiaan Philomenan pojan. Irlantilaiset nunnat myivät lapsia Amerikkaan. Yhdessä toimittaja Martinin kanssa Philomena lähtee vanhoilla päivillään vihdoin etsimään poikaansa.

Matka on surullinen ja tunteikas, sekä haastava; nunnat ovat polttaneet kaikki dokumentit adoptioajoista. Itse juuri tänään mietin kuinka jumalattomasti rakastan poikiani, enkä voi edes käsittää millainen suru ja ikävä Philomenalla on ollut. Hän halusi selvittää oliko Anthony ajatellut häntä koskaan, sillä Philomena oli ajatellut Anthonya joka ikinen päivä, viisikymmentä vuotta.

Judi Dench, say no more.
Martinia näyttelevä Steve Coogan vetää myös hyvän suorituksen. Philomena Lee ja Martin ovat siis oikeasti olemassa. Edelleen tuhannet adoptiolapset ja irlantilaisessa luostarissa synnyttäneet häväistyt äidit etsivät toisiaan.  

Philomena (2013)

0

Kommentit on suljettu.