Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

PS OLEN VEGAANI

IMG_0637

Aloitin aamuni leivällä jonka päällä oli chorizo makkaraa. Ja kyllä. Tunsin siitä huonoa omaatuntoa. Kiitos Cowspiracy dokumentin, olen noin vuoden ajan vähentänyt lihan syömistä.

Eläinten huonot olosuhteet, tehotuontanto ja rääkkäämiset eivät ole muuttaneet mieltäni lihan syömisestä. Ei siksi, että olisin kylmäsydäminen, vaan en ole koskaan suostunut katsomaan kettutyttöjen videoita. En yksinkertaisesti pystyisi elämään tämän ihmiskunnan kanssa nähtyäni ne videot. Rikkaan empatiakykyni kanssa täytyy olla varovainen.

Olen ihminen joka ei kiellä itseltään ruokia. Muinoin yritin aloittaa karkkilakkoa tai dieettiä, mutta ne kaatuivat aina seuraavana päivänä. Totaalikieltäytyminen ei ole juttuni. Päämottoni elämässä on, että jos tekee mieli pullaa, syö pulla. Kohtuudella, mutta nauttien. Netflixin Cowspiracy dokumentti muutti paljon. Se toi tietouteeni ekologisen näkökulman ja se teki sen hienosti.

Salakavalasti aloin vähentämään. Yhtäkkiä tuijotin kinkkuviipaletta leipäni päällä ja minun ei tehnytkään sitä enää mieli. Tartuin kaupassa Luomu naudan jauhelihaan ja jätin kanan pois tortillan välistä.

IMG_0638

Sattumalta ystäväpiiriini alkoi eksyä ihmisiä, jotka olivat vegaaneja. Tietoisuus kasvoi ja olen sittemmin seurannut kahden ystäväni, Pajun ja Minnin PS Olen vegaani -tubekanavan nousua yleisön suosioon. Lähes joka tapaamisella keskusteluissa nousee aiheeksi ruoka. Viimeeksi eilen Minnin ollessa yökylässä tutustuin hemmetin hyvään Oumph!:in soijaproteiini ”kanaan” ja sain jälleen uuden tutun arkeeni. Teen parhaillaan myös kirjaa, jossa kaikki reseptit ovat vegaanisia ja täytyy myöntää, että olen rakastunut jokaiseen herkkuun!

Minni ja Paju räjäyttivät potin tekemällä joulun alla graavilohta porkkanasta. Porkkalaksi kutsuttu herkku tyhjensi kaupat savuaromista ja hitti oli syntynyt. Harmittaa sanoa, mutta luonnollisesti ihmiset ärsyyntyivät. Miksi vegaanit eivät syö porkkanaa porkkanana, kun kerran ovat jättäneet kalan pois ruokavaliostaan?

En voi käsittää, että ihmiset eivät ymmärrä, ettei vegaaniksi tai kasvissyöjäksi ryhdytä sen takia, että vihaa eläimen lihan makua vaan useimmat lähtevät eettisistä ja ekologisista syistä tähän elämäntapaan. Porkkalasta tuli hitti, eikä suotta. Söin juuri juhlissa Porkkala-voileipäkakkua ja se oli parasta voileipäkakkua mitä olen syönyt. Samalla säästyi yksi kala ja hieman maapalloa ja me saimme maiskutella kalalta maistuvaa majoneesi-kakkua. Sanoisin, että win-win.

IMG_0639

Chorizo kummittelee edelleen mielessäni.. Jotkut muuttavat elämänsä kertaheitolla, itselleni sopii pienemmät askeleet. Olen erittäin fiiliksissä siitä, että kaupoista löytyy koko ajan enemmän vaihtoehtoja ja netti on täynnä reseptejä. Netistä löytyy nyt myös maailman paras tubekanava, jossa ihan oikeat kokopäivävegaanit kertovat vinkkejä ja reseptejä hauskoilla videoillaan. Hekään eivät ole natsi-vegaaneja, vaan yrittävät tuoda kasvipohjaista ajattelua suuren yleisön tietoon. Hyviä ja oikeasti hyvältä maistuvia vaihtoehtoja on, paljon. Lihan syönnin vähentäminen on avainkysymys. Jokainen tavallaan ja vähäkin auttaa palloa, eläimiä sekä omaa terveyttä. Mielestäni esimerkiksi kouluissa voisi olla joka päivä vain kasvisruokaa ja jokaisen pitäisi katsoa edes hetki peiliin chorizo-leivän jälkeen.

Kuten hyvä vegaaniystäväni Anne sanoi syödessään lehmänmaidosta tehtyä kermaviilidippiä; En mä mikään Jumala ole, mutta Jeesus kyllä.

Tästä videosta on hyvä lähteä liikeelle!
Ja PS. Likkoja voi ja kannattaa seurata myös Instassa (@psolenvegaani), koska siellä jaetaan koko ajan reseptejä, kivoja kilpailuja ja sitä tärkeintä; tietoutta.

 

17

4 vastausta artikkeliin “PS OLEN VEGAANI”

  1. Iina / MouMou sanoo:

    ”Yhtäkkiä tuijotin kinkkuviipaletta leipäni päällä ja minun ei tehnytkään sitä enää mieli. Tartuin kaupassa Luomu naudan jauhelihaan ja jätin kanan pois tortillan välistä.”

    Mä oon tossa vaiheessa. Innolla odotan, mihin suuntaan ja kuinka nopeasti ajatusmaailmani muotoutuu! :)

  2. Jenna sanoo:

    Juuri näin. Onneksi vegaanivaihtoehtoja alkaa olla jo hyvin saatavilla! Vahva suositus täältä Apetitin kasvisjauhispyöryköille ja pihveille! Pyörykät menee ihan täydestä tomaattikastikkeen ja pastan kanssa myös lihaa syövälle, mikä on aika hauskaa :D

  3. kannattaa kokeilla the vegetarian butcherin tuotteita. Sairaan hyviä mutta aika kalliita