Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

TALLINNA

DSCF7949 DSCF7973 DSCF8025 DSCF8040 DSCF8053 DSCF8031 DSCF8050 DSCF8057 DSCF8065 DSCF8067 DSCF8029 DSCF8015 DSCF8011 DSCF8179 DSCF8146 DSCF8042 DSCF8094 DSCF8184 DSCF7953

 

Leevillä oli hiihtoloma, tai on. Viimeistä päivää täällä viettelemme. Leevi pääsi lomallaan isänsä kanssa käymään Englannissa, tätiään katsomassa. Sitten hän on käynyt Hoploppaamassa kaverin kanssa, viettänyt leikkipäiviä ja lopulta perjantaina otimme myös Aapolle ja äidille vapaapäivän ja suuntasimme päiväreissulle Tallinnaan, ihan extempore.

Aapo otettiin ensimmäistä kertaa reissuun mukaan, hän oli laiva-neitsyt. Kokemus oli siis suuri! Pojille mieluisin osuus olikin laiva ja jättikokoinen lelukauppa Kaubamajassa. Reissu meni perinteisesti; kiersimme vanhaa kaupunkia, löysimme lopulta ihanan kahvilan jossa nautimme aamukaffet ja pullat. Lähdimme jo puoli kahdeksan laivalla, joten Tallinnassa oltiin puoli kymmenen. Käppäilykierrokselta suuntasimme Virukeskukseen ja Kaubamajaan, sieltä blogissa vinkattuun Sfääriin syömään, josta tulossa erillinen juttu myöhemmin! Sitten kiersimme vielä Rottermannin keskuksen ja lopulta päädyimme Rimiin ostoksille, toki.

Seitsemän ja puoli tuntia maissa oli paljon kivempi kuin se jämä neljä tuntia. Ehti tassutella verkkaisesti, käydä sekä kahvilla, että syömässä ja pyörähtää kaupoilla. Mutta pirun rankka päivä siitä tuli. Lapset nukahtivat kahdeksan jälkeen autoon, Aapo meni siitä suoraan nukkumaan. Minäkin kuukahdin jo kymmenen jälkeen, noh olimmehan heränneet puoli kuudelta. Lauantaina heräsimme kymmeneltä! Aapo veti 14 tuntia unta, minä melkein 12. Koko eilinen päivä meni niin koomassa, ihan kuin olisi ollut pahempikin darra!

Mutta hyvä, että reissu tuli tehtyä! Saatiin vähän vaihtelua tähän kotioleskeluun ja löytyi sieltä tuliaisiakin.. Niistä myöhemmin.

Tallinnasta sen verran, että onhan se aika nähty. Muistelin vanhassa kaupungissa kuinka joskus 18-vuotiaana olin haltioitunut sen kauneudesta ja halusin muuttaa sinne! Kauppojen tyyli ei ole minua, eikä vanha kaupunki inspiroi enää, vähän kuin kävisi Helsingissä, niin nähty. Muutamia helmiä toki joukossa on ja ehdottoman kivaa onkin löytää joka reissulla joku uus puoti tai ravintola! Luulen kuitenkin, että jos haluaisi saada Tallinnasta enemmän irti, se vaatisi nykyään hyvän pohjaduunin Suomessa ja pidemmän viipymisajan. Jos sinne lähtee ilman osoitteita, tuppaa käymään samat kaupat ja ravintolat, silloin homma menee tylsäksi.

0

2 vastausta artikkeliin “TALLINNA”

  1. johanna sanoo:

    Kivoja kuvia Tallinnasta! Itse kävin kanssa vastikään viikonlopun reissulla (blogissa siitä pieni postaus). Tallinna on pikaisella päivän reissulla ehkä vähän ”nähty”, kannattaa ehdottomasti mennä pariksi yöksi. Kaikki parhaat jutut löytyy kauempaa. Kalamajan alue puutaloineen, kirppiksineen ja designkauppoineen, Kadriorgin palatsi ja puistot sekä modernin taiteen museo ym. Niissä käyminen vaatii enemmän aikaa. Hyviä ravintoloita on myöskin kaupunki pullollaan. Mutta ei Tallinna kyllä tosiaan mikään shoppailijan mekka ole :)

    • kaisu sanoo:

      hei kiitti tästä! koska ekanasiltikin tulee mieleen, että jos tallinnassa viipyy niin sitten mennään kylpylään ja nimenomaan pitäisi USKOA, että muutakin on kuin itse sity. palaan tähän kun seuraavan kerran suunnittelen reissua!