Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

TÖNÖ

Odottelemme tarjouksia. Taloprojekti etenee tuskaisen hitaasti – ainakin kun kysyy tällaiselta halki-poikki-pinoon-ihmiseltä. Koska me emme ole päättäneet rakennusmateriaalia, emmekä tiedä runkoon liittyvää kokonaisuutta, emme voi edistää lupien hakemista. Eli odottelemme tarjouksia. Koska kumpikaan ei ole rakennusalalta valmistunut, eikä suurta kiinnostuta kattopalkkeihin löydy, olemme muiden ihmisten mielipiteiden varassa. Yksi sanoo yhtä, toinen vannoo toista. Päätämme ja sitten puramme päätöksen. Muutamia varmoja asioita kuitenkin on. Talon pohja ja malli sekä lämmitysmuoto. Kauhulla odotan, että me maalämpöön päätyneet saamme kuulla, että sitä ei voi syystä tai toisesta toteuttaa meidän kohteeseen. Olen meinaa hyvin tyytyväinen, että tutkimme asiaa ja teimme päätöksen sen suhteen. Projekti on yhtä aikaa tuskainen ja mukava. Käyttäisin mielelläni päivistäni kaiken työajan kontaktointiin ja asioiden selvittelyyn, mutta en saa tästä rahaa. Koen siis jatkuvasti tuskaa sekä huonoa omaatuntoa, kun en myy valokuvauspalveluitani vaan ajaudun tutkimaan suurelementtejä ja miettimään välipohjan lattiaa. Haaveilin viime vuonna, että huhtikuussa iskisi kauhakuormaaja maahan. Haaveeksi se muodostuikin. Ylihuomenna on maaliskuu ja vaikka olemme pitkällä, emme tavallaan ole aloittaneet mitään. Maaliskuun aikana meidän on päätettävä materiaali ja toteutustapa. Muuten se on joulu ennen kuin kukaan pääsee tekemään mitään tontille. Tämä vaatii malttia ja luulen, että juuri tämä vaihe on minulle tuskaisin. Kun asiat alkavat tapahtua ja tulee jotain varmuutta, luotan, että asiat hoituvat. Nyt kaikki tuntuu kovin etäiseltä ja mikään ei ole kovin konkreettista. Minua saa soitella oikein mieluusti keikoille, jotta saan happea tästä talokuplasta!]]>

3
24.2.2019
FS 2019 – nyt soi
2.3.2019
PIENENÄ SUURESSA MAAILMASSA

Kommentit

 • Satu
  REPLY

  Hei Kaisu.
  Minulla ei ole sulle muuta kuvauskeikkaa kuin, että mikäli käyt joskus Oulussa, voisit kuvata perheeni.

  Mutta suosittelen lämpimästi perhehtymään alan kirjallisuuteen mm. Pientalon rakentaminen ja Pientalon kustannukset, joiden avulla jopa kätilö pääsi käsitykseen, miten tehdään talo.

  Ja sullahan on sama tilanne, jos olen oikein ymmärtänyt, kuin minulla eli insinööri puoliso. Hyödynnä hänen insinööriominaisuuksiaan. Mun asiantuntijatehtävissä oleva tietotekniikkainsinöörimies osoittautui oivalliseksi talonrakentajaksi, kun hän päätti rakentaa talon. 90 prosenttia on/oli asiaanperehtymistä ja hyviä perslihaksia ja loput taitoa, jota varten on ammattilaisia ostettavissa avuksi.

  Suurelementtitalo pystytettiin nopeasti(päivässä) ja saatiin säältäsuojaan(katossa kate päällä) seuraavan päivän aikana, kun oli osaava porukka ja hyvä keli(juhannusviikolla paistoi kolme päivää aurinko).

  Talofirmat antaa tarjouksia, jotka harvoin on sellaisenaan vertailukelpoisia ja muistakaa aina lukea se pienikin präntti, ettei tule yllätyksiä.

  Mun mies jaksoi kilpailuttaa ja verrata, vaikka projekti painoi päälle.

  Jos teette projektin osaurakoina, esim. lattialiipparit täytyy uskaltaa varata hyvissä ajoin. Meillä ne varattiin ennen kuin tonttia oli edes raivattu.

  Ja turhaan ei puhuta, että raksa-alalla on epärehellisyyttä. On kuititonta urakkaa ja sopimuksia, joita ei pidetä, mutta sitä varten on kokenut mestari.

  Ja varautukaa siihen, että reklamaatioita tulee uskaltaa tehdä tai muuten saattaa tulla sutta ja sekundaa.

  Toivon teille voimia, kärsivällisyyttä ja onnen matkaan. Ja Kaisu, talon rakentaminen on monelle isoin hankinta elämässä ja sitä ei kannata hankkia kuin vaikka auto(hetken mielijohteesta) josta pääsee tarvittaessa hetkessä eroon

  27.2.2019

Kommentoi!

Your email address will not be published. Required fields are marked *