Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

HAPANTA, KIITOS.

IMG_7953

 

Makuaistini on muuttunut muutamassa erässä aikuisikäni aikana ja viimeisen puolen vuoden sisään on tapahtunut jälleen suuria muutoksia. Koko muija on menossa ihan happamaksi.

Olen innostunut puolukoista, vaihtanut tumman teen vihreään ja lopettanut asioiden makeuttamisen. Teehen ei tipahda enää intiaanisokeria, eikä jugurttikulhoon agave siirappia.  Maku muuttuu ja se on mieletöntä!

Aikuisuuteen kuuluu se, että makea päärynäsiideri vaihtuu omenaan, siitä kuivaan omenaan ja siitä extra dry apple siideriin. Khuuleimmat muijat alkaa vetää olutta. Törmään toisinaan naisiin, jotka rakastavat makeita juomia. Heissä on ehdottomasti jotain vikaa, geenivirhe tai vastaavaa. Valkoviinini nautin mineraalisena, hapokkaana ja raikkaana, lieväkin makeus saa minut kakomaan.

Meidän kotona syötiin 90-luvulla perinteisiä kotiruokia. Hemmetin hyvää, mutta maut pysyivät melko tiiviissä paketissa. En altistunut eksoottisille raaka-aineille tai mausteille. Ulkomailla vedettiin pasta bolognesea tai mäkkäriä. Herkän vatsani (ja makuaistini) takia nyrpistin nenääni, kun 18-vuotiaana kaverini halusi Helsingin shoppailu kierroksella mennä nepalilaiseen. Olen edelleen herkkä tuliselle, hikoiluttaa, nenä vuotaa.. Mutta olen oppinut pitämään myös erittäin mausteisesta ruoasta. Olen tykästynyt sushiin, korianteriin, erilaisiin juustoihin, oliiveihin.. Happamat, raikkaat, suolaiset, tänne kiitos!

Jotkut asiat eivät kuitenkaan muutu. Silakat. Lyön pääni pantiksi, niistä en tule pitämään koskaan. Enkä muikuista. Enkä ravuista, mutta se johtuu varmasti vain siitä, että olen horoskoopiltani rapu. NO EIKÄ JOHDU! Ne on pahoja, isot ja pienet. Äyriäiset ylipäänsä. Olen maistanut niin naudan kielet kuin etanatkin, enkä halua toistaa niitä makuelämyksiä.

Kuvassa oleva puolukkainen jugurttini sisältää maustamatonta luomu jugurttia, Valion luomu marja-mehukeittoa (en perusta mehukeitoista, mutta tämä on tosi hyvää!), kuivattua puolukkaa, tuoreita puolukoita, marjaisaa mysliä, auringonkukan siemeniä sekä pähkinöitä. Ai että.

3
27.10.2016
ERITTÄIN HUNAJAISTA
11.11.2016
ONNETON

Kommentoi!

Your email address will not be published. Required fields are marked *