Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

KESÄ PERUTTU

IMG_9903

Ystäväni kysyi minulta viikko sitten ”Odotatko kesää?” Vastasin välittömästi, että en todellakaan.

Kesä. Useimmat rakastavat sitä ja kieltämättä siinä on puolensa. Minulle se ei kuitenkaan ole niin yksinkertainen juttu kuin ranta ja kesäloma. Olen jo aloittanut perinteisen stressaamisen kesän töistä. Jos töitä ei lomien vuoksi ole, olen aina konkurssin partaalla. Yrittäjänä pelkään suunnattomasti kesälomia ja niiden tuomaa taukoilua töihin.

Lomat. Jos niitä töitä tulee, muodostuu ongelmaksi se, että lapset ovat lomalla. Kuka pystyy hoitamaan ja minkä verran.. Ilman töitä emme kuitenkaan voi tehdä yhtään mitään kesällä. Tästä päästään rahaan. Kesällä pitäisi tehdä asioita, haluaisin viedä lapsiani etelään ja Lintsille, reissata Puuhamaahan ja käydä Suomenlinnassa. KAIKKI kuitenkin maksaa, varattomana se kolmen euron jäätelötötterökin on liikaa. Kun ei ole toista vanhempaa tukemassa rahallisesti ja nauttimassa lomarahoistaan, elämä on enemmän kuin tiukkaa. Kituuttaminen ei toki ole uutta, mutta kesä tuo tähän aivan oman twistin. Kaikki tekevät ja menevät, itse tekisi mieli elämäntilanteen ja mahdollisesti kesän työttömyyden vuoksi vetää verhot kiinni ja itkeä sohvalla. Mutta ei voi koska lapset.

Stressi jonka kesä tuo on tuskainen ja sen vuoksi siitä nauttiminen on vaikeaa. Sitä ei odota koska sitä pelkää. Viime päivinä olen yrittänyt katsoa elämää päivä kerrallan ”nyt kello on jo 17.35, ihan kohta on ilta, sitten on yö ja tämäkin päivä on vihdoin ohi.” Kun keskittyy yhteen päivään, ei huolehdi niin kauheasti tulevasta. Viime kesä meni sydänsurujen vuoksi aivan penkin alle, nyt en tiedä mikä tässä painaa.. Onko se stressi, sydänsurut, kevätmasennus vai kenties elämä, eli nämä kaikki kolme ja muutama muu juttu.

Vien toki tämänkin stressisekoilun äärimmilleen. Entä jos ei paista aurinko? Poikien kanssa koko kesä sisällä, ei käy! Entä jos paistaa aurinko ja on kauhean kuuma? Joudun olemaan vähissä vaatteissa tällä vartalolla, ei käy! Olen myös stressannut siitä, että seuraavat kolme kuukautta viikonloput ovat täynnä menoja ja kaikkiin niihin ei ole menemistä. On pakko karsia, mistä luovun? Mitkä ovat välttämättömiä? Minne voi ottaa lapset mukaan? Kuinka rahat riittävät? Ressinaihe tuokin, eikös.

Mutta tiedättekö mitä. Tästä(kin) selvitään. Kesä tulee, katselen sitten joka päivä kelloa tunnin välein ja odotan päivien kuluvan ohitse, tai meni ne sitten ohi liiankin nopeasti, syksy tulee. Syksy on kohta täällä, tuo lempivuodenaikani jolloin arki taas alkaa ja stressi hieman lievenee. Kunnes tulee joululomat. Haha.

Yrittäjyys ei ole helppoa, yksin oleminen ei ole helppoa. En kuitenkaan tekisi mitään toisin. Yrittäminen on minulle paras tie ja eroa en ole katunut sekuntiakaan. En koskaan.

IMG_9924

19
13.5.2015
FS 2015
13.5.2015
KARKKIA!

Kommentit

  • Sminki
    REPLY

    En muista ootko koskaan kirjoittanut aiheesta blogiisi, mutta mikä sun suhtautuminen hääkuvaukseen on? Niitä häitähän ois kesällä. Mies on valokuvaaja ja hän on häitä kuvannut jonkin verran mutta se ei hänelle mieluisintä puuhaa ole.

    13.5.2015

Kommentoi!

Your email address will not be published. Required fields are marked *