Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

KONMARITETTU

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Suomi kohahti kun KonMari tuli kauppoihin, kaikki puhuivat siitä. Kuulin ja luin ilmiöstä, mutta mitä uutta kirja voisi järjestelijä-hullulle tarjota? Muutama kuukausi sitten ostin sen alennusmyynnistä ja ymmärsin. Kuten itse kirjoittaja Marie Kondo, olin järjestellyt vuosia väärin. Olin menossa oikeaan suuntaan, mutta väärää reittiä. Kirja vaikutti minuun niin voimakkaasti, että poistin spontaanisti 2/3 kirjoistani kesken lukemisen.

Kondo avasi metodeillaan silmiäni entuudestaan. Kuten blogini sivubannerissa lukee, seuraava ammattini voisi olla personal organizer. Olen ollut vuosikausia ahkera kaappien siivooja ja kun pääsin kuopusta odottaessani siivoamaan vanhempieni vintin, olin haljeta onnesta. Se oli mitä loistavinta terapiaa, pesänrakennusvietti oli kuumimmillaan. Pitelin vanhoja pehmolelujamme ja tavasin isälleni ”KUKAAN EI TARVITSE NÄITÄ ENÄÄ!” Kun isäni kantoi roskalava-pinosta takaisin radiota, huusin vaatekasan takaa ”SE ON RIKKI! KÄDET IRTI SIITÄ!” Minulle ei ole koskaan tuottanut ongelmaa luopua tavarasta. Olen se ihminen joka surutta poistaa syntymäpäivälahjat elämästään, jos ne eivät ole mieluisia. KonMarin kautta sain vieläpä siunauksen tälle asialle. Lahja on tuonut iloa sen antajalle ja sinulle kun olet sen saanut. Jos se ei kuitenkaan sovi tyyliisi tai on muuten tarpeeton, eikä tuo sinulle iloa, se on tehnyt tehtävänsä ja on aika päästää irti.

Kirjan kautta aloin katsomaan kotiani ja tavaroitani eri tavalla. Koko idea piilee kiteytettynä siitä, että ei lähdetä poistamaan tavaraa, vaan etsitään joukosta ne jotka tuottavat sinulle iloa. Olin karsinut kirjoistani aikaisemmin jo paljon, mutta kun KonMarituksen jälkeen katsoin hyllyä Kondon metodeilla, hämmästyin. Miten paljon siellä olikaan kirjoja joita säilytin mitä typerimmistä syistä! Kun nyt katson karsittua hyllyä ja siellä olevaa muutamaa kirjaa, heistä jokainen tuottaa minulle iloa. Kun näen hyllyn, hymyilen. Siitä on KonMarissa kyse!

Tässä tähdätään elämänmullistukseen! Olen tosiaan ollut oikeilla jäljillä, joten minun muutokseni ei ollut jumalattoman mullistava, mutta se toi päähäni paljon ajatuksia.

Luin kirjan vasta tänään loppuun. Kun olin lukenut konkreettiset ohjeet järjestelystä, järjestin kotini ja kirjan loppu jäi lukematta. Täytyy myöntää, että siellä on myös jonkun verran huttua joukossa, mukaan lukien ”Tervehdi aina kotiasi ja kiitä käsilaukkuasi joka päivä”. Mutta kun osaa lukea kirjasta tärkeimmät pointit, pääsee pitkälle! Kun suljin lopulta kirjan kokonaan, pääni valtasi ajatus tulevasta. Jokaisen ihmisen pitäisi lukea tämä kirja. Uskon kuitenkin vahvasti, että kaikista ei ole läpikäymään tätä prosessia itsekseen.. Täten taidan vielä säästää oman KonMarini.. Ensimmäistä kertaa pohdin vakavissani, tekisinkö tästä sivubisneksen..

10
18.3.2016
EKSÄN ELÄMÄ
22.3.2016
KRUUNURADIO

Kommentit

 • Sminki
  REPLY

  KonMari on ihan huippu. Itsekin järjestäjätyyppinä (Kotona ja töissäkin; nimikkeeni on tuotantoJÄRJESTÄJÄ) hyrisen onnesta kun tavarat löytää paikkansa ja turhat lähtee pois. Tämä kirja on tosiaan syventänyt ymmärrystä ja poistanut syyllisyyttä siitä että kannan käyttämättömiä lahjoja kirppikselle.

  21.3.2016
 • On täydellisen ilmiömäistä, miten yksi Konmari on saanut yhtäkkiä puoli Suomea ihan sekaisin. Törmäsin viime viikon lopulla tuttavaani, joka sanoi varanneensa kahden viikon ajaksi kirpputoripöydän vain, koska oli lukenut sitä ennen oman Konmarinsa.

  Paikallisessa kirjastossa oli kirjaan hiljan reilun 40 henkilön jono. Jos jokainen lainaaja pitää kirjaa kuukauden, voi vain laskea kuinka kauan mahdollisuus tuohon ihmeitä tekevään siivousfilosofiaan tutustumiseen kestää. Aika kauan,

  Vaan sain tänään ilouutisen. Ystäväni lainaa oman Konmarinsa minulle. Ehkä tämäkin rouva laittaa pian tuulemaan.

  22.3.2016

Kommentoi!

Your email address will not be published. Required fields are marked *