Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

KÖÖKKI – FOCACCIA

No en mä nyt sitten tiedä. Olisiko se ollut uunin syy? Vaalea pullahan se taas tuolta uunista ulos tuli. Hyvin kohonnutta sämpylää, sanoisin. Tosin en edes ole täysin varma millaista on täydellisesti onnistunut focaccia. Sen tiedän, että odotin enemmän.

Kenties olisimme voineet kaulia focaccian millin ohueksi, pellin kokoiseksi? Ymmärtääkseni tässä hommassa on muutama koulukunta, Italiassa focaccia on ohut lätty jossa päälliset maistuvat kunnolla. Jotkut taas duunaavat paksua leipää jonka pystyy helposti puolittamaan. Tai sitten tämä jälkimmäinen ei ole koulukunta vaan virheellinen lopputulos.

Perussämpylästä wannabe foccacia eroaa päällyksillään. Oliivit, yrtit ja tomaatit tuovat tvistin joka kyllä toimii. Lämpimänä ja voin kanssa focacciamme katosi kyllä parempiin suihin, mutta ei se ihan sen vaivaamisen väärti ollut. Kai vaivasi taikinaa ohjeen mukaan, 18 minuuttia. Tarkalleen. Kenties leipä olisi voinut olla kauemmin uunissa, kenties epätasaisesti paistava uunimme ei tuota täydellistä lopputulosta. Niin monta kysymystä!

Teemuun ja Markukseen kuitenkin luotan. Heidän Leipäkirjasta tulee jonain päivänä Raamattuni. Leipä on veemäinen asia, leipominen muutenkin. Aina ei lykästä ja planeettojen asennotkin tuntuvat vaikuttavan onnistumiseen. Leipä vaatii aikaa, rakkautta ja kokemusta. Focaccian piti olla helppo valinta. Aion ottaa tästä elämäni tärkeimmän mission. Aion rakastua leivän leipomiseen. Tarvitsen ensin kylläkin yleiskoneen, vaivaamiseen käytetty aika pitää saada käytettyä johonkin ihan muuhun.

Tehkää focacciaa ja heittäkää omat vinkkinne kehiin!

 

3
10.11.2017
MUOTO2
18.11.2017
TATUOINNIT, ERHE?

Kommentit

  • Anna
    REPLY

    En ole mikään focaccia mestari, mutta sen kerran ku tein pirun hyvän yksilön (oikeestaan kolme pellillistä), laitoin päälle oliiviöljyä niin, että sormilla painellut kuopat oli oliivialtaita. Ymmärsin, että näin sen kuuluukin olla – oliiviöljyssä ei säästellä! Muistaakseni myös ohjeessani, jonka alkuperää en muista, kohotettiin taikinaa kolmeen otteeseen.

    12.11.2017

Kommentoi!

Your email address will not be published. Required fields are marked *