Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

LEMPI HEDELMÄSALAATTI

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Reilu vuosi sitten kuvasimme Safkaa skideille kirjaa ja ihastuin tähän hedelmäsalaattiin täpöö. Olenkin tehnyt sitä pitkin vuotta ja nyt on aika vihdoin jakaa se teille. Aivan kunkku resepti lämpöisiin kesäpäiviin. Hedelmäsalaateissa on usein mielestäni se vika, että raaka-aineita on liikaa, aina ei jaksa pilkkoa ja silputa niin valtavaa määrää. Tässä ohjeessa ei raaka-aine määrillä pröystäillä! Salaatin tarkka resepti löytyy kirjasta, mutta tässä se nyt kiteytettynä ja ainakin yhdellä muutoksella:

Granny Smith omenoita
Päärynöitä
Minttua
Sitruunan mehua
Agave siirappia
(Kermaa)

Pilkotaan kirpsakan raikkaat ja tuoreet hedelmät. (Päärynäni olivat tällä kertaa jo parhaat päivänsä nähneet, maukkainta tulee kun ne ovat juuri ja juuri kypsiä!)

Mintun oksat kämmenelle ja annetaan pari läimäystä toisella kädellä, näin aromit tulee esiin. Mintun voi tämän jälkeen repiä pienemmäksi, mikäli haluaa.

Loraus siirappia ja sitruunan mehua. Vatkataan kerma ja ahmitaan napaan. Toimii erinomaisesti myös ilman kermaa, mutta kyllähän nyt hedelmäsalaattiin kermavaahto kuuluu! Alkuperäisessä ohjeessa taisi siirapin tilalla olla hunaja. Itse laitan agave siirappia muun muassa maustamattomaan jugurttiin, pidän sen kevyestä mausta. Se ei ole liian makeaa, eikä sen maku erotu liiaksi, vaan tuo juuri sopivan miedon pikantin ruokiin.

2
26.5.2016
FS 2016
30.5.2016
SNÄP

Kommentit

  • Noo
    REPLY

    moi! yritän lukea iPadilla tätä, mutta sivu heittää niin, että vasen puoli tekstistä ja kuvista jää peittoon. Näin on ollut jo muutaman kuukauden, aina välillä olen käynyt kurkkimassa onko tilanne korjaantunut, mutta ei :(. En pysty siis lukemaan.

    28.5.2016

Kommentoi!

Your email address will not be published. Required fields are marked *