Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

LOVING DOWNTON ABBEY

Kuvankaappaus 2015-1-4 kello 18.28.46 Kuvankaappaus 2015-1-4 kello 18.30.44 Kuvankaappaus 2015-1-4 kello 18.37.16 Kuvankaappaus 2015-1-4 kello 18.37.39 Kuvankaappaus 2015-1-4 kello 18.36.27 Kuvankaappaus 2015-1-4 kello 18.42.10 Kuvankaappaus 2015-1-4 kello 18.43.00

Downton Abbey. Talo täynnä viisauksia, vanhan ajan havinaa, huumoria, surua, glamouria, lämpöä ja julmuutta. Tv-sarja vie maailmaan jonka olemassaolosta ei ole kauaakaan, mutta se tuntuu niin kaukaiselta, että on vaikea uskoa sellaisen ajan joskus olleen. Olen kolunnut Netflixistä useita entiseen aikaan sijoittuvia sarjoja kuten Candelfordin Postineiti, Forsyte Saga, Call the Midwife.. Nautin näistä valtavasti ja Downton Abbey ei ole poikkeus.

Jokainen jakso on täynnä pukuloistoa, verkkaista juonta joka kuitenkin yllättää, pääsee mielenkiintoiselle historian tunnille joka sisältää suurta draamaa ja rakkautta. Olen ihastunut sarjassa siihen, että talon isäntäperhe on ystävällistä ja ihanaa sakkia. Jokaiseen heistä on helppo ihastua. He ovat kultaisia ihmisiä jotka vain elävät elämää johon he ovat syntyneet ja yrittävät pitää perinteet kasassa. Alakerran palvelusväestä löytyykin sitten juonittelijoita, mutta vain yksi tai kaksi lievästi mätää omenaa. Sarjassa yhdistetään hienosti alakerran maailma, yläkerran maailma ja näiden maailmojen kohtaaminen. Muutaman kauden jälkeen luokkaeroista ei enää ylläty ja pääsee fiilikseen joka entisaikaan on ollut ihmisilläkin; asiat nyt vain ovat näin.

Marya näyttelevä Michelle Dockery on niin kaunis, että sitä jaksaa ihmetellä jaksosta toiseen. Ihailen hänen eletööntä näyttelemistään ja kun hän nauraa, pääsee hieman hahmon pinnan alle.  Perheen mummo, tai pitäisikö sanoa The Dowager Countess of Grantham, Lady Violet heittää toinen toisensa perään suorempia sutkautuksia. Mummon huumori on mahtavaa koska hän sanoo suoraan asioita ilmekään värähtämättä, ehdoton lempparini! Maggie Smith tekee kyllä mielettömän roolin! Kun olette tutustuneet sarjaan, suosittelen googlettamaan näyttelijöitä. Miten erilaiselta he oikeassa elämässä näyttävätkään, miten uskottavia he Downton Abbeyn käytävillä ovatkaan!

Hypätkää mukaan Crawleyn perheen maailmaan, varoituksen sanana voinen kertoa ettei sieltä ole paluuta. Nyt jo tiedän, että jään kaipaamaan heitä valtavasti, viimeiset viisi jaksoa neljännestä kaudesta jäljellä..

 

0
4.1.2015
PINAATTILETUT
8.1.2015
GRAFIIKKAA

Kommentit

 • Sminki
  REPLY

  Joululomaviikon käytin katsomalla neljä kautta tätä sarjaa. Heti ensimmäisen jakson alkuteksteistä jo huomasi että tämä muuten koukuttaa. Oli pakko ladata viidennen kauden jaksot heti koneelle netistä kun neljännen viimeinen jakso oli katsottu. Loistava, vähäeleinen mutta nerokas ja yllättävä sarja. Laatumeininkiä. Nyt kun on loman jälkeinen oikea elämä (eli työt) pitää säästellä vitoskautta special-hetkiin kun on oikeasti aikaa keskittyä. Ja ettei ne vaan loppuis heti kesken!

  6.1.2015
 • Tää on ehdottomasti paras tv-sarja, mitä olen katsonut! Eikä mikään muu rakkaustarina ole vienyt mennessään niin kuin Mary ja Matthew. ♥
  Mulla on uusintakierros alusta käynnissä!

  6.1.2015
 • Hah hah, mun ex-anoppi on kanssa ihan koukussa DA:han :D

  6.1.2015
 • Huomasin sun Instagram- tilillä kuvan tästä, ja no – nyt ollaan ihan koukussa. Loistovinkki, kiitos!

  8.1.2015

Kommentoi!

Your email address will not be published. Required fields are marked *