Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

METSÄKYLVYISTÄ MIKROTEKOIHIN

Kolme kirjaa. Kaikki melko keskinkertaisia, koska mulla on hallussa monetkin jutut elämässä (hehe). Mutta jotain jokaisessa oli. Sehän elämässä onkin mahtavinta. Lähes poikkeuksetta oppii aina jotain uutta, mikäli antaa sille mahdollisuuden.

The Book Of You – Kirja perustuu YOU-appiin, joka taas perustuu mikrotekoihin. Isot muutokset ovat useille meistä vaikeita ja YOU yrittää tuoda pieniä muutoksia elämääsi. Kirjan ideana on, että lukija toteuttaa yhden mikroteon päivässä, vuoden ajan.

 

Luin itse kirjan päivässä.
Huomasin heti, että tämä ei ole minun projektini, mutta kirja kiinnosti silti koluta läpi.

 

Kirjoitinkin vihkoseeni muutamia hyviä mikrotekoja, jotka voisi ottaa käyttöön:

Lausu kohteliaisuus – ihmiset (suomalaiset) tekevät melkein kaikki tätä liian harvoin.
Kävele takaperin – kirjassa oli monta vinkkiä, joissa virkistetään molempia aivolohkoja tekemällä jotain poikkeavaa kropalla, kuten hampaiden harjaus vasemmalla kädellä. Takaperin kävely ei rasita niveliä ja askel tapahtuu varpaat edellä. Tätä on käytetty hoitokeinona jos jonkinmoisiin sairauksiin aikoinaan.
Kuluta vähemmän – Pihistelen monessa, en ostele satunnaisia latteja ja syön harvoin lounasta ravintolassa. Silti on erittäin hyvä pitää kuluttaminen mielessä aina. Koska karu totuus on, että liki kaikki kuluttaa liikaa.
Tietoinen syöminen – Ruoka on yksi kirjan pääteemoista. Syö pöydän ääressä tekemättä muuta, maistele ja analysoi ruokaa. Hyvä vinkki oli myös laittaa lautaselle se määrä mitä aiot syödä esimerkiksi sipsejä. Näin määrä konkretisoituu ja saattaa aiheuttaa havahduksia. Esimerkiksi on helppoa syödä kilo herneitä, mutta jos laitan ne lautaselle (-sille), niin havahdun siihen, että esimerkiksi kaksi lautasta riittää, viiden sijaan.
Kuuntele klassista – Kuuntelen toisinaan, mutta pitäisi tehdä sitä useammin! Klassisen musiikin hyötyjä ovat muun muassa parempi unenlaatu, ahdistuksen ja stressin poisto
Venyttele 1 min aamuisin – Oi että, tämän kun muistaisi, päivät lähtisivät varmasti eri tavalla käyntiin.

Lista jatkuu päivyrissäni ja voin sieltä kurkkia suosikkejani tulevaisuudessa. Te voitte pongata omat mikroteot suoraan opuksesta. Koska kirja on tarkoitettu vuodeksi ja mikroteoista on tarkoitus tulla pysyviä tapoja, kirjassa on toistoa. Mikä toki ärsytti, kun sen ahmi kerralla. Kirjassa oli myös paljon itselleni itsestäänselvyyksiä, sen vuoksi kirja olikin suht kevyt luettava.

Shinrin-Yoku Japanilaisen Metsäkylvyn Salaisuudet – Tämä kirja ei todellakaan kahmaissut minua välittömästi mukaansa. Luin Japanilaisista metsistä pari kertaa takkuillen ja kirja jäi hyllylle kuukaudeksi. Minua kuitenkin kiinnosti hirmuisesti, kuinka joku on saanut kirjoitettua paksun kirjan metsäkylvyistä.

 

Metsäkylpy kuitenkin tarkoittaa kiteytettynä, että menet metsään ja olet siellä.

 

Paksuuden selittää isot ja useat kuvat, suht kookas fontti ja tekstin taitto harvakseltaan. Kirja kuitenkin eteni ja Tohtori Qing Li kävi läpi tutkimuksia, joiden tulokset yllättivät useasti. Ne tukivat metsäkylvyn vaikutusta ihmisiin: luonnon on elintärkeä ja puissa on valtava voimaa tuoksujen ja mikrobien kautta. Metsäkylpy on kuitenkin juuri sitä mitä uumoilin: ole puiden läheisyydessä ilman kameraa, kännykkää tai muita ärsykkeitä ja voi paremmin.

Shinrin-Yoku avasi maailmaani hitusen ja olen ehdottomasti hankkimassa diffuuseria ja erilaisia metsäisiä eteerisiä öljyjä. Kun pääsen testaamaan niitä, lupaan kertoa teille kuinka elämänlaatuni parani ja olen kaikkivoipa!

Viis Veisaamisen Elämänmullistava Taika – Odotin niin paljon ja petyin niin kovin. Tämä bestselleri oli kyllä huono. En tiedä kuvittelinko, mutta kirjailija ärsytti minua. Kirjoitustyyli oli typerä verrattuna vaikkapa Jen Sinceron You Are A Badass -teokseen, joka menee samanlaiseen kastiin; kerrotaan mitä sinun pitää tehdä muuttaaksesi elämässäsi kaiken.

Tietenkin pongasin muutamia vinkkejä ja sain varmuutta sille, että ei kannata hukata elämästä aikaa juttuihin joita ei halua tehdä. Ehkä huonous tulikin siitä, että olen pitkään ollut ”paskat ihmiset pois elämästä” ajatusmaailman kannalla. Kehtaan kieltäytyä ja kehtaan sanoa suoraan. Kehtaan ajatella itseäni. Olen viis veisannut jo useita vuosia.

 

Jos sinä istuit jälleen tänä viikonloppuna kissanristiäisissä, joihin et olisi halunnut mennä, tartu tähän kirjaan!

 

Kirjassa opetetaan kieltäytymään loukkaamatta muita ja annetaan synninpäästö. Tämäkin kirja oli toistoa, puolet kirjan pituudesta olisi riittänyt tälle asialle. Tietyllä tavalla tästä kirjasta puuttui munaa, eikä siinä viis veisattu mielestäni tarpeeksi. Seuraavaksi minua kiinnostaisikin lukea Mark Mansonin The Subtle Art of Not Giving A Fuck, löytyisikö siitä ne ekstra-ballssit?

Haluaisin mainita tässä yhteydessä, että kuuntelin suomalaisen Aikaansaamisen Taika -kirjan Book Beatista ja se oli hyvä! Siinä oli oikeasti hyviä vinkkejä ja se laittoi ajattelemaan omia tekemisiä ja päivien kulkua. Koen saavani paljonkin aikaan, mutta kirja antoi silti paljon. Se oli fiksusti kirjoitettu ja olen tuumaillut ostavani sen vielä fyysisenä kirjana ja lukevani sen uudelleen. Jos haluaa ultimaattisen kokemuksen, suosittelen hankkimaan paperiversion, kuunnellessa monet jutut olisi halunnut kerrata, eikä autoa ajaessa voinut tehdä tehtäviä, joita kirjassa oli jonkun verran.

3
20.7.2018
PIENESTÄ KIINNI – minne elämä vie
24.7.2018
MIELEN VAIVAT – Reetta Räty – kolumni

Kommentoi!

Your email address will not be published. Required fields are marked *