Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

MUMMO

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Meidän mummo on sairas.

Olen tässä pohtinut miten voisin olla enemmän läsnä. Vanhat ihmiset ja ihmisten kuolevaisuus ahdistaa minua monellakin asteella. Kuihtuminen.

Mummoni on ollut elämässäni erittäin vakaasti läsnä ensimmäiset 18 vuotta, kun asuimme samalla tontilla. Kolmen vuoden päästä poismuutosta sain esikoiseni ja aloimme viihtymään lapsuudenkodissani enemmän, ja täten näin mummoa taas jatkuvasti. Eron jälkeen visiittini kotona ovat vähentyneet ja mummoni on alkanut siinä ohella häviämään muutenkin omiin oloihinsa. Ennen hän käveli naapuritaloon välittömästi kun autoni kaarsi pihaan, enää häntä ei kuulu.

Kuskasin mummoani muistihoitajalle eräs aamu ja aloin miettimään terveyden heikkenemistä ja sairauksia joita hän nyt kohtaa. Mitä jos tallentaisin kameralle tämän ajanjakson Lailan elämässä? Se voisi olla terapiaa minulle, hänelle ja läheisillemme. Se, julkaisisinko ikinä kuvasarjaa mummosta, on toinen juttu. Mutta kuten kaikki edellisetkin projektini, tästä tuli heti tunne: tämä on tehtävä.

Ajatus saa muhia päässäni ja ehdotan sitä varmasti mummolleni kun seuraavan kerran kohtaamme. Jos ottaisin käsiini erillisen tehtävän kohdata mummoani, uskoisin, että siitä tulisi matka jota en katuisi. Sairaan ihmisen luota on helppo pysyä poissa. Poissa silmistä, poissa mielestä. Pienellä projektilla pakottaisin hieman itseäni kohtaamaan rakkaan mummoni seuraavan vuoden tai vuosikymmenen ajan, aktiivisesti. Ja onhan tässä selkeästi itsellä tarve ikuistaa rakas ihminen, kun se vielä on mahdollista.

20
18.9.2015
19.9.2015
KONTTORI KALLIOSSA

Kommentit

  • Christina
    REPLY

    Viisas olet sinä, jatkaa pitää sinun tätä matkaa.

    19.9.2015
  • Ehdottomasti kannattaa! Itse olen ollut liian ”Kiireinen” vieraillakseni mummoni luona tarpeeksi usein. Nyt mummo on jo muuttunut paljon sairauden myötä ja entisenkaltaisen yhteyden saaminen ei taida olla enää mahdollista. Minun mummoni muisti pelaa, mutta hänellä on todella vakava masennus.

    20.9.2015

Kommentoi!

Your email address will not be published. Required fields are marked *