Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

NYT LOPPU!

Näyttökuva 2016-03-23 kello 17.59.18

Kun viime viikolla yksitoistavuotias Valtteri Saarinen kertoi Ylen aamu-tv:ssä, että häntä haukutaan neekeriksi ja kakaksi, kirjoitin Facebook-päivityksen. Kerroin olevani väkivaltaa vastaan, mutta jos kuulisin poikieni haukkuvan yhtään ketään, antaisin ympäri korvia! Pöyristyttävintä oli, että muun muassa bussikuskit ajavat jatkuvasti Valtterin ohi ja ilveilevät kohdalla. Hengitän parhaillaan syvään, toistuvasti. On tuskaa kirjoittaa tästä. En voi yksinkertaisesti ymmärtää, että tästä edelleen pitää kirjoittaa. Tekisi mieli laittaa CAPS LOCK päälle ja antaa palaa kera ärräpäiden.

Tänään Facebook-seinälläni kuohahti. Tietoon oli tullut, että eräät mamma-bloggaajat kirjoittavat rasistisia postauksia ja saavat tukea aatteilleen. Osa kihisi raivosta, osa turtui ja jäi sanattomaksi. Muutamassa minuutissa päätimme perustaa kampanjan #vanhemmatrasismiavastaan Tulimme tulokseen, että rasismia vastaan ei taistella hiljaa olemalla. Joku raja tuli todella monella vastaan.

Kuten useimmissa tutkimuksissa on todettu ja kun pelkästään järjellä ajattelee, kukaan ei synny rasistiksi. Ne ajatukset tulevat päähämme useimmiten vanhemmiltamme tai lähiympäristöstämme. Kun palaan omaan lapsuuteeni, muistan esimerkiksi stereotypiset ajatukset mustalaisia kohtaan, joita päähäni istutettiin. Omille lapsilleni olen muutamaan kertaan todennut ”lapsella voi olla myös kaksi äitiä tai kaksi isää”, mutta että minun edes tarvitsisi puhua niinkin itsestään selvästä asiasta kuin ihonväri. Kasvatan heitä rakkaudella, kohti hyvyyttä. Kasvatan heitä näkemään sisäpuolelle niin, etteivät he edes tiedosta vastapuolen ihonväriä. Yksinkertaisesti kerron, että kaikki ihmiset ovat samanarvoisia. Olen ehdottomasti sitä mieltä, että meidän koulujen opetussunnitelmassa pitäisi olla paljon enemmän maapallon monimuotoisuudesta ja vakavia argumentteja näistä yksinkertaisista asioista. Kannustan myös meitä nuoria aikuisia nousemaan vanhempiamme vastaan, vielä tässäkin iässä. Koskaan ei ole liian myöhäistä nuijia urpoutta ulos.

Tarzan-piirretyssä päätähti suree, kun huomaa ettei kuulu joukkoon ja on erilainen kuin hänen laumansa. Gorilla-äiti alkaa listaamaan yhteneväisyyksiä: kaksi silmää, kaksi korvaa, kaksi kättä, kaksi jalkaa ja samaan tahtiin lyövä sydän. Me olemme kaikki sisälmyksiltämme samanlaisia. Monimuotoisuus ja kulttuurit ovat rikkaus. Kukaan ei saisi väittää muuta, kenellekään. Jos tunnet vihaa ihmistä kohtaa jonka ihonväri on erilainen kuin sinulla (ei hemmetti, en vaan voi käsittää, että näitä ihmisiä on olemassa!) suosittelen pysymään kotona ja olemaan hiljaa. Kukaan ei kaipaa älyttömän typerää mielipidettäsi. Jos et halua olla tekemisissä kuin vaikkapa valkoisten ihmisten kanssa, tee niin, mutta älä paasaa lapsillesi, että esimerkiksi intialaisissa olisi jotain vikaa koska heidän hipiänsä on astetta ruskeampi. Minua oikeasti naurattaa, että joku voi edes kuvitella ihonvärin vaikuttavan yhtään mihinkään!

Erilaisuus ei ole aihe josta pitäisi enää tänä päivänä puhua negatiivisena asiana. Erilaisuus maapallollamme pitäisi olla kaikille itsestäänselvyys, täysin hyväksyttävä asia. Rakastakaa, keskittykää omaan elämäänne, kasvattakaa lapsistanne ymmärtäväisiä, suvaitsevaisia, toiset huomioon ottavia, hyviä ihmisiä. Tämän ei pitäisi olla näin vaikeaa. Jokainen on yhtä arvokas kuin sinä. Sinussa ei ole yhtään mitään parempaa, kuin yhdessäkään ihmisessä tällä pallolla.

Lähde mukaan kamppikseen ja klikkaa itsesi Facebookin parhaimpaan ryhmään!

Näyttökuva 2016-03-23 kello 18.03.12

22
22.3.2016
KRUUNURADIO
27.3.2016
SYÖPÄ TULI SUKUUN

Kommentoi!

Your email address will not be published. Required fields are marked *