Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

ORTODOKSI(BLINGBLING)HÄÄT

DSCF7217 DSCF7187 DSCF7244

DSCF7178 DSCF7223 DSCF7231 DSCF7246 DSCF7257 DSCF7267 DSCF7283 DSCF7308 DSCF7319 DSCF7331 DSCF7341 DSCF7346 DSCF7298 DSCF7357 DSCF7355 DSCF7385

DSCF7449 DSCF7418 DSCF7442

 

Ajatus Marista Järvenpään surullisen kuuluisassa betonikirkossa (jota by the way itse jumaloin) on koominen. Tämä kimalletta ja ylellisyyttä rakastava, vanhin ystäväni, oli kuin luotu vihkiytymään kultaan hukkuvassa Helsingin Vanhassa Ortodoksikirkossa. Kylmät väreet hiipivät käsivarsilleni kun näin jumalattoman kauniin morsiamen astelevan kirkon ensimmäiseen osioon. Vaikka siunauksessa höpötettiin vehnäjauhoista, viinistä ja öljystä, sekä siitä kuinka nainen on palvelijatar, jonka pitää totella miehen käskyjä; seremonia oli kaunis ja koskettava.

Ilman Maria elämässäni, en tietäisi ortodoksijutuista mitään. Koen rikkautena, että sain varttua tytön kanssa jonka äiti puhui kotona venäjää ja asuntoa hallitsivat tummat, valtavat barokkityyliset huonekalut sekä ikonit, ja kattilassa porisi milloin naudankieli, milloin borssikeitto. Häissä muistelimme ystävien kanssa Marin perheen vieraanvaraisuutta ja lämpöä. Kun heille astui ovesta sisään, pääsi aina ruokapöytään. Sainkin loppuillasta tanssahdella yhden kappaleen morsiammen isän kanssa, jonka korvaan supattelin muistoja reissusta Kouvolaan. Matkustimme tuolloin määränpäähän Marin kanssa jättikokoisen pakettiauton takakontissa, patjoilla makoillen. Kahteenkymmeneenneljään vuoteen mahtuu muutamakin muisto!

Olemme tutustuneet Marin kanssa eskarissa, nyttemmin yhteydenpitomme on harvaa, mutta kun hänet kohtaa, tuntuu kuin palaisi kotiin. Tämä pariskunta asuu Sveitsissä ja siksikin kohtaamiset jäävät pariin kertaan vuodessa. En edes ala selittämään parin sukuhistoriaa, mutta kerrottakoon, että sulhasen äiti piti puheen suomeksi, puolaksi, englanniksi, venäjäksi ja sveitsinsaksaksi. Sulhanen laittoi toki paremmaksi ja lisäsi joukkoon vielä ruotsin. Häissä oli vieraita kuudesta eri maasta, se jos jokin kertoo parista paljon. Aika pirun rakastettava ja rakkautta täynnä oleva paketti.

Rakkautta oli täynnä myös meidän jengimme. Yläasteporukasta pieni lohkaisu, ne keiden kanssa aikaani eniten vietän. Mukaan saatiin myös Köpiksen Heidi-vahvistus ja meillä juttu kulkikin niin hyvin, että laulaa luikauttelimme suomi-iskelmää ja Finlandia-hymnejä koko paluumatkan. Kerrassaan riemukas ilta josta ei naurua tai nostalgiaa puuttunut!

Toivon kaikkea hyvää tälle parille ja postaan teille kuvia lehmistä kun joskus pääsen Sveitsiin vierailulle. Kutsu sinne tulee joka kerta kun näemme.

12
15.8.2015
VIISAITA SANOJA
19.8.2015
SNAPCHAT <3

Kommentoi!

Your email address will not be published. Required fields are marked *