Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

PATALEIPÄ

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Toivon Sarpanevan pataa joululahjaksi ja sain sen! En ole koskaan ollut pataruokien laittaja, mutta koska laajennan ruoanlaittorepertuaariani jatkuvasti, näköjään, ajattelin ettei pata pahaa tee. Olin suunnitellut jo lokakuussa tekeväni heti pataleipää, jos pata pukilta putkahtaa.

Testasin VEGE! -kirjan Maailman Helpointa Pataleipää ja sitähän se oli, ja vielä herkullista! Ajelin tänään jo kauppaan ostamaan Pataleipä -kirjaa, mutta se ei ihan vakuuttanut resepteillään. Googlettamalla löytänee muutamat variaatiot nopeasti. Tämä vaalealeipä on perinteinen maalaisleipä, eikä aineslista ole kovin vaativa. Aikaa tosin on hyvä varata ja itse toteutin homman niin, että tein taikinan eilen ja laitoin aamulla uuniin. Tässä onnistuu tumpelompikin leipoja, eikun valurauta padat kuumenemaan!

7 dl venhäjauhoja
1 dl ruisjauhoja
1,5 tl suolaa
½ tl kuivahiivaa
4 dl lämmintä vettä

Sekoita kuivat aineet kulhossa ja lisää vesi. Sekoita seos tasaiseksi, mutta ei aleta liialti vatkaamaan! Peitä kulho tiiviisti kelmulla ja anna taikinan seisoa 8-24 tuntia huoneenlämmössä.

Sitten paistellaan. Ensin aseta uuni 225 asteeseen ja pullauta taikina hyvin jauhotetulle alustalle. Muotoile siitä pallo ja laita hänet vielä kelmun alle lepäämään. Kun uuni on valmis, lämmitä siellä pataa tyhjänä puoli tuntia. Sen jälkeen laita taikina pataan ja anna paistua 30 minuuttia. Viimeisellä vaiheella saadaan leivälle aikaiseksi kaunis ruskea pinta; ota padan kansi pois ja paista vielä 10-15 minuuttia. Jäähdytä leipä ritilällä.

12
24.12.2015
MARMORIMÖTIKKÄ
30.12.2015
2016, BRING IT

Kommentit

  • Heippa Kaisa! Kiva, että jaoit pataleivän reseptin blogissasi! Sain myös Sarpanevan padan joululahjaksi ja toistaiseksi olen tehnyt sillä vain riisi-kasvispatoja, joten kiva saada vähän jotain uutta kokeiltavaa :) Kivaa uutta vuotta!
    -Anu

    6.1.2016
  • Apua, kirjoitinko mä edelliseen kommenttiin Kaisa? Näppäilyvirhe! Tarkoitin tietty, että heippa Kaisu!!!

    6.1.2016

Kommentoi!

Your email address will not be published. Required fields are marked *