Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

RAUHA

kukka

Oli kulunut liki vuosi sydämeni särkymisestä, kun tajusin mikä kertoo hyvästä parisuhteesta; rauha. Eron jälkeen luulin elämäni miehen astelleen elooni, vaan sehän loppui ennen kuin ehti edes kunnolla alkaa. Kerroin puolitoista vuotta sitten jutun kaatumisesta täälläkin ja sen jälkeen olen viitannut tapahtuneeseen useasti. Olen uuvuttanut ystäväni jauhamisella, osittain pilannut yhden suhteen ja useita suhteenalkuja sillä, että keräilen vieläkin palasia kokoon tuosta tapahtumasarjasta.

Mutta tosiaan, oli kulunut vuosi kun ymmärsin rauhan merkityksen. Syy miksi olin varma kyseisestä miehestä oli rauha välillämme. Olen luonteeltani äkkipikainen, mutta kyseisen miehen kanssa sykkeeni oli tasainen, en välittänyt siitä mitä teimme, olin tyyni. Ne hetket, kun istuu autossa toisen vieressä ja tuntuu siltä, että siinä voisi olla ikuisesti. Ihan hiljaa, onnellisena. Ei ole kiire mihinkään, koska tietää, että tämä on tässä iäti.

Kun puolen vuoden suhteeni Rasmukseen päättyi, aloin puntaroimaan paljon sitä kuinka haipakkaa meillä oli. Tunteet kuumenivat, yritimme saada perheitämme koko ajan saman katon alle, vaikka olimme tunteneet vasta hetken. Hätiköimme koska kuvittelimme, että rauhaisa elo alkaa vasta kun olemme kaikki saman katon alla. Olen edelleen sitä mieltä, että kuuden ihmisen pesueella se olisi varmasti lopulta ollutkin totta. Sinne asti ei vain päästy. Karkasimme kaksin reissuille, jotta olisimme saaneet olla rauhassa. Mutta silloin meillä oli monen viikon häsellykset harteilla kannettavana ja ne purkautuivat toki hyvin helposti juuri silloin kun olisi ollut mahdollista vain olla. Totesin, että suhde ei ollut oikea koska edellisen kanssa olin rauhallinen ja nyt kiehun vähän väliä.

Tajusin ihan vasta, että kyllähän minulla oli Rasmuksenkin kanssa rauha. Sunnuntaisin makoilimme vierekkäin makkarissa ja välillä joku kakruista käveli päältämme, välillä kaikki neljä. Mutta siellä oli hetkiä jolloin koin suhteen olevan rauhallinen. Ja nyt kun muistelen, Rasmuksen vieressä nukuin erittäin hyvin. Sekin on oiva merkki hyvästä parisuhteesta. Yksinäni nukun välillä katkonaisesti, joidenkin miesten vieressä heräilen vielä useammin ja joidenkin vieressä on se rauha. Joskus suhteessa rauhan kuitenkin estää ajoitus ja elämäntilanne. Meillä sitä tapahtui liian paljon ja molempien menetykset varjosti kokonaisuutta.

Nykyään kiinnitän huomiota olotilaani melko vahvasti miehen kanssa. Kuuntelen kehoani ja mielipiteitäni. Saatan analysoida jopa liiankin voimakkaasti tilanteita ja tuntemuksiani. Huomaan myös löytäväni tyydytystä siitä, että homma ei lähde käyntiin valtavalla intohimolla, vaan hitaalla ihastumisella. Ehkä sekin kertoo siitä rauhasta, kumpaakin kiinnostaa, mutta eihän tässä mikään kiire ole.

Ehdottomasti metsästän kuitenkin sitä rauhaa joka minulla oli mainitsemani miehen kanssa. Siinä oli jotain spesiaalia, jotain mitä tuntee vain harvojen ihmisten kera. Ja plaah, taas tässä iskee fiilis, että olen vielä sata vuotta yksin jollen tyydy vähempään. Juttelin juuri Rasmuksenkin kanssa ja huomasin, että pieni ikävä nostelee edelleen päätään siihenkin suuntaan. Ota tässä nyt sitten selkoa mistään. Tilanteeni on edelleen sama, en jaksa, ei huvita. Panostus nolla. Joskos joku sit kuitenkin tulis vaan hakemaan ovelta?

———————

Heräsin aamulla valtavaan fyysiseen pahaan oloon puhelin kädessäni. Sen jälkeen seurasin pari tuntia uutisia. Sanat eivät riitä kertomaan kuinka vihaan ihmisiä jotka haluavat toisille pahaa. Jälleen kerran olen pettynyt maailmaan, rauhaa kaipaisi koko maapallo. Välähdyksen ajan jopa pelkäsin, tuntuu, että on vain ajan kysymys kunnes Suomessa jytisee. Yritän nyt kuitenkin saada päälle iloisemman ja kepeämmän mielen, illalla tanssin kahden lempi-ihmiseni rakkautta! Elämä jatkuu, vaikkakin taas hieman raskain ja rauhattomin mielin.

21
13.11.2015
-20%
17.11.2015
FS 2015

Kommentoi!

Your email address will not be published. Required fields are marked *