Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

TINDERIN LIEKKI HIIPUI HIEMAN

 

Näyttökuva 2016-08-10 kello 17.54.20

Oletko mies joka etsii parisuhdetta? Suunnista Tinderiin! Vuoden ajan Tinder toimi deittiapplikaationa, sitten jotain muuttui. Siitä tuli seksiäppi, ainakin miesten mielestä. Naisista useimmat eivät ole pitäneet muutoksesta ja nykyään kuulemma monen profiilissa lukee ”Ei pelkkiä panoja!!”

Sukelletaanpa suositun applikaation maailmaan..

Olen aloittanut Tinderin käytön talvella 2013, erosin juuri Tinderin ilmestymisen jälkeen. Käytin sitä liki vuoden, kunnes tapasin siellä Rasmuksen. Sitä ennen olin käynyt useilla treffeillä ja tavannut kivoja tyyppejä. Palasin Tinderiin eromme jälkeen, 2014 keväällä ja olen sillä tiellä edelleen. Kaveripiirissäni on Tindervauvoja ja -pariskuntia. Tämän toisen kierroksen aikana jokin on kuitenkin muuttunut.

Miehet eivät aloita keskustelua. Kiitos tasa-arvon, miehet vuorostaan odottavat naisten aloitetta. Useissa profiileissa tätä oikein painotetaan. Kerään ihan mukavasti mätsejä, mutta olen kuitenkin vain yksi kortti tässä pintaliito-pelissä. Hyvin harvoin mies on se, joka laittaa välittömästi viestiä. Avaan siis keskustelun yleensä itse ja jos mies todella kiinnostaa, laitan heti viestiä.

Tinderin siivousviikot. Ensin poistan kaikki keskustelut jotka ovat jymähtäneet syyttä tai syystä. Miehet hiljenevät kun kerron hakevani jotain pysyvämpää. Jos joku vielä pysyy remmissä, he hiljenevät viimeistään siinä vaiheessa kun kerron olevani äiti ja asuvani Järvenpäässä. Usein keskustelu kuitenkin tyrehtyy täysin syyttä, kumpikaan ei ole tarpeeksi kiinnostunut. Tämän jälkeen rullaan vanhimpiin mätseihin, jos en sillä sekunnilla halua laittaa miehelle viestiä –> unmatch. Jos taas haluan, laitan viestin heti. Parin viikon aikana olen tiivistänyt mätsipinoni reilusta kolmestasadasta alle kahdeksaankymmeneen. Tässä on viimeisen neljän kuukauden mätsit (jolloin viimeeksi nollasin tilini) ja toki koko ajan joku unmätsää minut ja minä heitä. Tilanne elää, siivousviikoista huolimatta.

Unmätsääminen. Juttelet jonkun kivan kanssa, juttu kulkee ja illalla huomaat hänen poistaneen sinut. Auts. Kiroat ja mietit, kuinka joku voi olla noin julma! Ei mitään selitystä! Seuraavana päivänä teet itse saman jollekin toiselle. Julmaa, mutta helppoa. Jos ei kiinnosta, hei hei! Se sattuu, mutta se on tehokas tapa hävitä tavoittamattomiin ja selviää tilanteesta selittelemättä ja seuraamuksitta. Suurin osa ei unmätsää, mutta he eivät myöskään vastaa. Mitään. Ikinä. Jos nyt poistaisin kaikki ne jotka eivät ole vastanneet minulle mitään, pinoni pienenisi kahteenkymmeneen. Tämä on hämmentävää, mutta ei yhtä hämmentävää kuin..

SuperlikeJos käytät maksutonta Tinderiä, voit painaa superlikeä kerran 12 tunnin aikana. Superlike eroaa tavallisesta sydämestä niin, että kohde saa tietää tykkäyksestäsi. Maksimaalinen tilaisuus saada mätsi! Niinhän sitä luulis, mutta Tinderin maailma on julma ja superlike suorastaan karkoittaa vastapuolen. Parasta on kun tulee lottovoitto, eli mätsi superlikettämäsi ihmisen kanssa –– niitä ei kiinnostakaan jutella. Uskomatonta.

Itsetunto. Olen miettinyt olenko aloituslaineillani ja superliketyksilläni liian päällekäyvä? Eikö suomalainen mies kuitenkaan kestä tasa-arvoa ja aloitetta? Sitä, että nainen on tosissaan kiinnostunut? Pyh, olen varma, että kyse on naamastani ja sekös painaakin itsetunnon alas. En kelpaa, kukaan ei ole kiinnostunut. Mikä mussa on vialla? Tinder laittaa kyynelkanavani tursuamaan nestettä ainakin kerran viikossa, kiroilemaan monta kertaa viikossa. Olen liki katkeroitunut ja tuskastunut. Itsetunto laskee jokaisesta vastaamattomasta viestistä, unmätsäyksestä ja ennen kaikkea niistä mätseistä joita ei koskaan tule. Kun Tinder on hiljainen, tuntee todella olevansa luotaantyöntävä iljetys. Homma pysyy kuitenkin balanssissa kun joku osoittaa kiinnostustaan. Aina siihen asti kunnes elämän realiteetit iskevät miehen kasvoille. En. Etsi. Panoja. Tämä kuljettaa katkeruutta pisteeseen, jossa muutun negatiiviseksi. Isken faktat rujosti tiskiin, enkä edes yritä flirttailla. Anti mennä, menee kuitenkin.

Tahti. Käytämme muiden sinkkujen kanssa paljon energiaa siihen, mikä on oikea tahti. Saako laittaa viestiä ensimmäisenä, saako vastata heti? Saako laittaa toisen viestin heti perään? Jokainen kerta tuumailu päättyy siihen, että seurataan intuitiota ja jos mies on todella kiinnostunut, ei niitä tarvitse odotuttaa, eikä tahdilla ole mitään väliä. Kun tyyppi ei ole kiinnostunut, teet väärin, teit mitä hyvänsä.

image

Varatut miehet. Niitä on yllättävän paljon. Muinoin pettäjäsivusto Ashley Madison menestyi raketin vauhdilla, sieltä on eksynyt muutama Tinderiinkin meidän naisten iloksi. Kotona Tanja tiskaa, kun Teemu käy vähän alistamassa. Mietin niitä naisia, joiden miehet ovat Tinderissä ruoskakuvilla ja näen itseni tulevaisuudessa stalkkaamassa mieheni puhelinta epäuskoisesti.

Oma lukunsa ovat miehet, jotka laittavat hääkuvansa profiiliin. Oletan, että he ovat jo eronneita, mutta kamoon.. Entäpä miehet jotka käyttävät maksullista Tinderiä, surffailevat keräilemässä mätsejä ympäri maailmaa (maksuttomassa tyyppejä näkyy maksimissaan 160km säteellä), eivätkä todella aio liikkua mihinkään suuntaan. Mätsien keräily on vaan niin hauskaa! Ah! Aina yhtä mukavaa huomata, että toinen on 3657 kilometrin päässä.

image

Profiilikuvat. Hääkuvien lisäksi suomalaiset miehet naurattavat ÄLYTTÖMÄN huonoilla valokuvilla. Vielä näin 2016, jolloin jokaisella on kamera puhelimessaan, on Tinderissä kuva viidentoista vuoden takaa. Selfieiden ottaminen toki on taitolaji. Salilla otetut peiliselfiet huvittavat siinä missä muutkin järkyttävän huonot kuvat. Laitetaan kuvia paljaasta perseestä, aivan vääränlaisia huumorikuvia, kännikuvista puhumattakaan. Kuvataan leuan alta, järkyttävällä ilmeellä, hämmentävissä vaatteissa. Olen varma, että moni pilaa myös ne pano-tsäänssinsä huonoilla kuvillaan. Usein varmasti tahattomasti.

Tinderiin voi laittaa maksimissaan kuusi kuvaa. Miehillä on tapana jättää villikortti viimeiseksi. Olet jo lämmennyt, meinaat painaa sydäntä, kunnes viimeinen kuva on ”mitä hemmettiä?” osastoa. Liian usein tuumailen; miksi et vain jättänyt tätä pois?

Oma naama. Omia kuvia venkslataan edestakaisin. On testattu hymyilevää, mystistä, lähikuvaa, kokovartalokuvaa, laseilla, ilman, aurinkolaseilla, katseella ja ilman. Yhtä kaikki. Jos jonkun yhteenvedon tekisin: katse ja hymy toimivat parhaiten.

Huijarit. Omat kuvani ovat tuoreita, mutta olen todellakin oppinut sen, että vastapuolella ne voivat olla mitä vain. Varastettujakin. Tinderissä tähän mennessä ”vain” identiteettini on varastettu. Joku esiintyy siellä minuna, omilla kuvillaan. Kertoo olevansa valokuvaaja ja linkittää nettisivuilleni. Vastaan on tullut muutamia miehiä jotka vasta Whatsappiin siirtyessämme laittavat ”TSADAA, tässä mä oikeasti olen!” Yllätys valitettavasti ei ole yleensä positiivinen ja poistun tilanteesta draamaillen ”En pidä valehtelijoista!”

image

Nuoret. Alaikärajani on kaksikymmentäkaksi. Kyllä. Perustelen tämän sillä, että olen livenä tavannut muutaman erittäin kypsän nuoren miehen. Luullut juttelevani itseni ikäisen (31v) kanssa ja pudonnut tuolilta kun olen kuullut heidän ikänsä. Tämä on melko harvinaista, mutta mahdollista.

Parikymppisissä on se suloinen piirre, että he vakuuttelevat. He haluaisivat vakiintua, baareissa ei jakseta enää juosta, oman ikäiset naiset koetaan lapsiksi ja vanhempi nainen kiinnostaa kovin, lapsineen paikkakuntineen. Kun tutustumisen jälkeen tätä pakettia tarjoaa kultalautasella, he panikoivat. En ota parikymppisiä vakavissani. Toki kuuntelen ja keskustelen, eihän sitä tosiaan koskaan tiedä. Mutta en odota mitään. He jos jotkut eivät ole valmiita. Osa taas on juuri sitä, mitä kaksikymppisiltä voi odottaakin, mennään suoraan asiaan, kuten yllä olevassa kuvassa.

image

Väärinpäin. En tiedä kumpi on ärsyttävämpää, lapset jotka esittävät aikuista vai aikuiset joilla on lapsia, mutta etsivät naista jolla ei ole. Jos jonkun luulisi hyväksyvän lapset, olisi se toinen lapsellinen. Väärin. Entä parikymppiset jotka esittävät fiksuja vai kolmekymppiset jotka etsivät pilvenpolttoseuraa? Huomaan ärsyyntyväni ihmisistä jotka haluavat kolmenkympin toisella puolelle seikkailla, elän itse niin erilaista elämää. Enkä ole koskaan nauttinut älyttömästä vapaudesta ja rytmittömyydestä.

Brassailu. Veneet, matkailu, kiipeily, sukeltelu, autot, villieläimet… Lista on loputon. Pinnallisessa paikassa toki yritetään tehdä vaikutus pinnallisilla asioilla. Aitous on monille kirosana, usein vene on kaverin isän, matkoilla ollaan käyty kerran ja villieläinkin on täytetty.

Feikkiprofiili. Toimiiko käänteispsykologia todella? Toverini teki feikkiprofiilin. Hän kertoo siinä etsivänsä pelkkiä panoja. Tai noh, ei ainakaan mitään vakavaa! Tulokset ovat hämmentäviä. Kuvaton profiili kerää mätsejä, miehet ovat todella kiinnostuneita. Aloittavat keskustelun ja ovat yllättäen kiinnostuneita muustakin kuin seksistä. Nainen jonka voi saada vain yhdeksi illaksi! Pakkohan siihen on tutustua, mikä tämä juttu oikein on? Miksei se halua? Ehkä se haluaakin mut? Naurettavan simppeliä ja jopa typerää. Toki myös siinä saa köniinsä, kun on aika näyttää kuva ja vastapuolta ei kiinnostakaan. Toverini sanoi, että siinä pitää ottaa tietynlainen asenne, eikä pakkeja saa ottaa henkilökohtaisesti. Mahdoton tehtävä minulle, joten parempi pysyä ilman feikkiprofiilia.

Ulkonäkö. Entä jos muuttaisi itseään? Jotkut miehet listaavat mitä haluavat. ”Vegaani, fitissä kunnossa oleva blondi, jolla on isot rinnat.” En ole valtavirtaa. En ole hoikka, enkä klassisen kaunis. Tukkani on musta, minulla on silmälasit ja näytän muutenkin oudolta. Entä jos värjäisin hiukseni? Entä jos laihduttaisin? Tässä vaiheessa ravistelen päätäni. Jos en kelpaa tällaisena, olkoot. Mutta tottakai se mietityttää. Jos viehättäisin miehiä jotka viehättävät minua, en mussuttaisi tässä koska painelisin rantahietikolla mielitiettyni kanssa. Olen melko valikoiva, mutta onnekseni sentään monen tyyppiset miehet viehättävät minua. Huomaan kuitenkin, että minä olen juuri sitä tyyppiä, joka ei viehätä miehiä.

 

 

image

Ulkomaalaiset. Olen tullut siihen tulokseen, että ulkkikset painavat kaikille sydäntä. Koska heidän kanssa kyllä mätsään! He myös aloittavat keskustelun suomalaisia helpommin. Moni aloittaa tervehtimällä suomeksi ja jatkaa englannilla. Jotkut kirjoittavat järkyttävän huonoa Suomea, surullisinta on kun englantikaan ei taivu. Itselleni englanti on vallan fine ja se onkin liki päivittäisessä käytössä Tinderin myötä, hyvää preppausta! Olen kuitenkin kovin epäuskoinen sen suhteen, että saisin toivomani parisuhteen ja siihen kuuluvan yhteyden vieraalla kielellä. Varsinkaan jos vastapuoli ei osaa edes minun vertaa englantia. Ulkomaalaisista suurin osa on turisteja ja he katoavat täältä ennen kuin heitä ehtii tavata. Muutaman kanssa olen kuitenkin viestitellyt pidempäänkin, toisen kanssa yli vuoden. Täysin ajan tappamista.

Sukelletaan takaisin tähän maailmaan. Tinder on vain Tinder. Se on kanssani joka päivä ja juttua siitä riittäisi loputtomiin. Odotuksia ei kuitenkaan juuri ole, mutta olisihan se hauska yllättyä. Ihan yhtä lailla yllättyisin, jos löytäisin rakkauden kassajonosta. Ennen kaikkea Tinder on viihdettä arkeen, tulee käytyä treffeillä ja tutustun moneen uuteen ihmiseen ainakin hitusen viikoittain. Parhaillaan juttelen kahden oikein mukavan jantterin kanssa. Jos pelaaminen jonain päivänä tekee minut liian surulliseksi, kaikesta tästä pääsee eroon yhdellä napin painalluksella. Melkein jopa liian helposti.

Tinderiä pelataan kasvoilla ja tässä pelissä rumat häviävät. Jos käy tuuri, tulee mätsi. Mutta se on vasta minimaalinen askel. Vaikka juttua riittäisi, livenä ihminen saattaa olla aivan erilainen. Nettideittailu maailma on mahdollisuuksia täynnä, mutta myös pettymyksiä. Miksi ihmeessä sitten olen edelleen siellä? Koska eihän sitä koskaan tiedä..

13
5.8.2016
PERJANTAI MÖKILLÄ
20.8.2016
FS 2016

Kommentit

 • Kirppu
  REPLY

  Chill! Ota minuun yhteyttä niin kerron vanhempana, ja viisaampana asioita parisuhteesta, tinderistä ja huonosta itseluottamuksesta/tunnosta (kun en tiedä eroa

  10.8.2016
 • Johannes
  REPLY

  Mielenkiintoisia näkökulmia. :)

  T. Johannes

  11.8.2016
 • Naisiin pettynyt mies
  REPLY

  Itellä menny ainakin miehenä maku tinderiin ihan täysin. En vain jaksa jatkuvaa suorittamista. Tuntuu, että pitäisi esittää jotain sirkustemppuja, että nainen kiinnostuisi. Oisin tosi kiinnostunut juttelemaan, mutta keskustelu on vain niin yksipuolista. Kukaan ei kysy minulta koskaan mitään vaan keskustelu menee vain minun johdollani. Kaikki vaan vastaavat ”joo :)”, ”ei :)” tai sitten kertovat vähän pidemmästikin, mutta eivät kysy mitään takaisin. Musta alkaa tuntua, että suuri osa naisista ei yksinkertaisesti osaa flirttailla tai keskustella…

  Tuntuu, että kukaan ei halua vaikka mätsejä kyllä tulee. Oon mä ollu muutamia kertoja treffeillä ja toinen niistä johti lyhytaikaiseen parisuhteeseen, joka päättyi siihen, että nainen petti pitkäaikasen kaverinsa kanssa ja vaihtoi siihen. En koe, että naiset arvostaa miehiä enää. Nurkan takana on aina joku, jonka kelkkaan voi hypätä, kun mies ei ole täydellinen.

  Jos ei olis naispuolisia kavereita, jotka tarjoo sen positiivisemman mallin naisista, niin mun mielipiteet naisia kohtaan vois olla todella karuja. Tällä hetkellä parisuhteet ei kiinnosta yhtään. Voin fyysisesti pahoin, jos aattelenkin parisuhdetta. Ekaa kertaa elämässä haluais naisilta vaan pelkkää seksiä, koska ei vaan kiinnosta enää suhdesotkut. Eli joo, mua kiinnosti kans parisuhteet aluks, mutta ei vaan huvita enää. Joten seksiäppi tuli mullekin tästä :/

  9.9.2016
 • Jere
  REPLY

  Näin miehen näkövinkkelistä omia tinderkokemuksia noin parilta kolmelta viikolta. Omien kuvien valitseminen vaikeaa! Kun ei ole juurikaan näitä kuvia itsestäni niin otanpa parit selfiet. Noh.. niillä mennään. Profiili saa sisältää 500merkkiä(?), mitähän tuohon laittaisi. Enpä minäkään niitä yhden illan juttuja etsi, mutta mitä sitten ja mikä olis tärkeintä mitä itsestäni voin sanoa. Luetaanko näitä? Itse luen kyllä, mutta tyhjäkään ei välttämättä karkoita pois. (epäsopiva voi karkoittaa). Noh kokeilin vähän muokkailla välillä kun tuntui joku asia tärkeämmältä. Match nro 1. noin viikko siitä eteenpäin. Hurraa! Nätti tyttö ja oikein sopivan näköinen itselleni. Valikoin mielestäni kohtuullisen tarkasti. Oli kuitenkin ilta ja rättiväsyneenä menin nukkumaan aikeenani ottaa kontaktia seuraavana päivänä. Match oli kadonnut. :(. Match 2 tuli jonkin ajan kuluttua ja toiste en samaa virhettä tee, ajattelin. Hän ei kuitenkaan koskaan vastannut mitään, mutta silti roikkuu vielä matcheissa.
  3. match. Taas huono ajoitus. Olin kiireinen ja tunnin jälkeen tämäkin oli kadonnut.
  4. match. sama kuin nro 2.
  5. match ja puolen tunnin kuluttua jälleen ”xxx on lähettänyt sinulle viestin, ja viestiä ei ole, vaan match sivu jossa on 2. naista kenelle olen lähettänyt viestin mutta ei vastausta.

  Yritän kovasti miettiä miten nämä ihmiset koko tinderin ottavat. Ainakin erilailla kuin minä.
  Itse poistaisin nolostuneena matchin mikä ei kiinnostakaan heti kun epäsopiva tulee. En odottaisi tuntia, puolta tai yön yli.
  Tai jos minua joku tervehtii niin en kyllä myöskään kehtaisi olla vastaamatta. Itsehän matchasin.

  28.2.2017

Kommentoi!

Your email address will not be published. Required fields are marked *