Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

UMPPA THE CAT

Hän on enemmän kuin lemmikkieläin. Hän on perheenjäsen.
Hän on enemmän kuin kissa. Hän on kissa, koira ja avaruusolio yhdessä paketissa.
Hän on meidän Unto, eli Umppa.

Toukokuussa poika täyttää kolme. Hän on meidän kuopus ja varsin tietoinen statuksestaan, puhdasrotuinen lellivauva. Hänen vartalonsa vaikuttaa useammin makaronilta kuin jäntevältä luurangolta. Hän kaivautuu peittosi alle ja kun silität hetken, hän alkaa kehräämään. Hän tuijottaa sinua suurilla pöllönsilmillään ja laittaa sinut väkisinkin nauramaan. Niin urpolta hän näyttää. Hän tulee ja puskee. Hän noutaa leluja ja kuljettaa niitä suussaan. Hän juoksee ulostamisen jälkeen rallia ympäri asuntoa. Hän pysyy sylissä, hän tulee viereen, työpöydälle, tietokoneen päälle ja pyörii jaloissa keittiössä. Hän on melkein aina läsnä. Oli se sitten nojatuolissa olohuoneessa kun teen töitä, tai keskellä junarataa poikien leikkiessä.

Hän on hieno eläin. Niin hieno, että pelkään hänen kuolemaansa jo nyt. Kuulen kuinka terapeuttini sanoisi ”älä murehdi etukäteen”. Mutta välillä se vain iskee. Tuollaista kissaa ei ole toista. Hän on uniikki. Valioyksilö joka on valloittanut jokaisen sydämen.

Umppa on hahmo joka on käännyttänyt useita koiraihmisiä puolelleen. Hän tekee tärkeää työtä kissanvihaajien jaostossa. Hän voittaa sydämen kerrallaan puolelleen. Eniten Umppa luottaa oikeaan kuopukseeni, Aapoon. Kun isompi ihminen kävelee hänen luokseen, hän saattaa nousta ja kipittää sivuun, ihan vaan varuiksi. Aapon edessä hän makaa ketarat ojossa ja odottaa selällään halausta. Hän antaa halata, hän antaa retuuttaa. Hän ei koskaan ota kynsillä kiinni, ei edes pelästyessään.

Hän tulee meitä vastaan ovelle. Jos emme ole hetkeen nähneet Umppaa alakerrassa, pieni huudahdus ja hän tallustaa yläkerrasta unisena tsekkaamaan kuka kaipailee.

Luonteensa ansiosta hänestä tuli tärkeä. Perheenjäsen. Kissoihin voi olla vaikea kiintyä, he kun eivät aina näytä rakkauttaan. Umppa näyttää.

Umppa on kerännyt sen verran huomiota ja kommentteja somessa, että kaavailen oman Instagram-tilin avaamista kollille. Kenties joku päivä.. Siihen asti Umpan seikkailuja voi seurata Instagram storiesin puolella. (@kaisujouppi)

Toki Umppa on toisinaan myös täysi mulkku. Alimmassa kuvassa olevan tuolin verhoilun hän on repinyt piloille ja viime keväänä hän päätti pissiä lattioille. Kissanvihaaja olisi jo vienyt mirrin ladon taakse, mutta meillä perheenjäsen vietiin tutkimuksiin. Hänet ultrattiin ja otettiin verikokeet. Terve hän toki oli, pissat olivat ilmeisesti mielenosoituksia (ties mistä?). Huoh. Niin kissamaista.

 

31
7.1.2018
MUOTIKUVAUS
14.1.2018
KUKUTI – Lastenvaatteita tyylillä

Kommentit

 • Satu
  REPLY

  Kissat <3 <3 <3

  10.1.2018
 • Anna
  REPLY

  Ihana teksti! Kuulostaa tutulta, paitsi Umppa vaikuttaa vähän lungimmalta meidän villikissaan verrattuna. Minäkin olen ihan 100-prosenttisen varma, että meidän kissa on maailman hienoin ja ainutlaatuisin kissa. :) Niin se kai on, että kun kissan kanssa on paljon kotona ja viettää paljon aikaa yhdessä, ihmisen ja kissan välille kehittyy tosi erityinen suhde.

  10.1.2018
 • Umppa. <3 Ei kellään voi olla tuollaista naamaa! Ei voi olla hymyilemättä kun sen näkee.

  Meillä on kovia kokenut mutta silti sosiaalinen ja hellyydenkipeä kisu, joka myös haluaa olla kaiken keskipisteenä. Kissat on parhaita (ja pahimpia)!

  10.1.2018
 • Päivi
  REPLY

  Umppa on kyllä ihanan ilmeikäs! Rakastuin jo pelkän ulkomuodon ja ilmeiden perusteella <3

  11.1.2018
 • Tiina Ahonniska
  REPLY

  Voi, kuinka ihana kirjoitus.
  Unto on ihana, sitä se todellakin on.
  Unton nähtyäni sekosin koska minulla on jo
  Mauno ja Niilo ( 2-vuotiaat veljekset ) mutta
  halusin exoticin!
  Kiitos sinun Kaisu.
  Nyt täällä temuaa ja röhnöttää 9kk:n
  ei aito Onni Elmeri.
  Pakko sanoa että tässä rodussa on sitä jotakin.
  Tuo Unton ja poikien välinen rakkaus on
  niin helppoa, toimivaa, pyyteetöntä ja aitoa.
  Umppa vaan on niin ihana.
  Kuten koko teidän perhe. ❤️

  28.1.2018

Kommentoi!

Your email address will not be published. Required fields are marked *